Sägners början

Bortom horisontens rand, finns en väg, finns ett land.
Månen lyser där jag går, silverblank i mitt spår.
Isen ligger spegelblank, vilar på havets famn.
Vinden tar ett andetag, dansar fram över mark.

Där det vidsträckta havet möter karga klippiga stränder bor ett bistert folk. Kustländarnas liv är kärva, härdade av skoningslös vildmark och pinade av isande vindar. De lever på Havsmoderns nåder, ständigt piskade av hennes salta vågor som både ger och tar.
När Vindarnas fader sjunger gör varje kustländare klokt i att lyssna till hans sång. Förändringarnas vindar viner minst en gång i livet, oftast kring tiden för riten som markerar barndomens slut. Tiden har då kommit för kustländaren att bevisa sitt värde och ta sin plats i stammen.

Sägners början är ett äventyr där unga kustländare tar sina första steg in i vuxenlivet, men också den första delen i en berättelse större än dem alla. Fokus i detta äventyr ligger på karaktärspel och på kustländarnas kultur och traditioner.
Lyssna till Vindarnas faders sång, kustländare, och kasta dig ut i Havsmoderns famn. Välkommen till första delen av Kustländarkrönikan.

System: Adventures in Middle-earth av Cubicle 7

Alexander och Ewelina Fahlander

Scenarioförfattare