Information

NÄR

30 oktober – 1 november 2020

VAR

Online på Discord och Youtube
Var som helst i världen

TIPSA OSS

Vad vill du se på årets SävCon? Tipsa oss på tips@savcon.se

Historia

Rollspelskonventet SävCon slog upp sina dörrar på Sävarskolan i Sävar för första gången redan 1999. Konventet vänder sig framförallt till ungdomar i Sävar- och Umeå-området. På senare år växte en aning och brukade locka cirka 200 deltagare varje år. Konventet har alltid hyrt det närliggande badhuset under en av kvällarna – något som varit väldigt uppskattat sedan det första konventet och som bidragit till att SävCon blivit Sveriges trevligaste rollspelskonvent!

Med åren som gått har SävCon blivit norrlands äldsta rollspelskonvent. SävCon är under ständig utveckling och är du intresserad av att hjälpa till att utveckla konventet eller hjälpa till under konventet är du varmt välkommen att kontakta oss.

}

Nutid

SävCon är norrlands äldsta rollspelskonvent dit alla, nybörjare som veteraner, är välkomna. Vi håller vanligtvis till på Sävar skola strax utanför Umeå den andra helgen på höstlovet som i år är vecka 44. Vi kan garantera er 3 spelpass under konventet, men det kan bli fler. Det brukar finnas en brädspelsbar där man kan låna brädspel och spela om man är ledigt ett spelpass. Enligt tradition så brukar vi hyra Sävar Simhall under lördagen för tvagning. Men detta år blir det lite speciellt då SävCon genomförs online.

Visst syns vi på SävCon?

Schema

Fredag 30/10

12.00 Invigning på Youtube (länk) 
13.00 – 17.00 Spelpass 1
16.00 Matlagningsstream (länk) 
18.00 Middagsstream
m. Fancy Friday (länk) 
19.00 – 23.00 Spelpass 2
23.00 Nattstream (länk)

Lördag 31/10

08.00-12.00 Spelpass 3
12.30 Lunchstream (länk) 
13.30-17.30 Spelpass 4
18.00 Middagsstream
m. brädspel (länk) 
19.00-23.00 Spelpass 5
23.00 Nattstream (länk) 

Söndag 1/11

09.00-13.00 Spelpass 6
14.00 Lunchstream (länk) 
15.00 Avslutningsstream (länk) 

= Livestreamas på vår Youtube-kanal.

 = Spelpassen äger rum på vår Discord-server.

Spelschema kommer att skickas ut då anmälan har stängt och schemat har skapats.

Kostnad

27 år eller äldre

SEK75/person

Betalas i samband med anmälan.

Rollspel och aktiviteter

Tävling – Fancy friday blir digital

Fredagar är enligt gammal tradition Fancy friday på SävCon. Detta gäller såklart även för SävConline! Ta en bild på din Fancy friday outfit och lägg upp på Instagram och tagga med #fancyfriday och #sävcon.

OBS! För att kunna delta i tävlingen behöver ditt konto vara öppet så vi kan se bilderna.

Kosmiska riddarspelen

Kosmiska riddarspelen

De intergalaktiska kosmiska riddarspelen sker bara vart femte år, och i år är det din hemplanet som står som värd för det spektakulära evenemanget! Är du en av de som älskar spelen med stor entusiasm, eller kommer du ansluta dig till motståndsrörelsen?

läs mer
En gyllene chans

En gyllene chans

Alla gör sitt för att överleva i denna stad och ni har fått en gyllene chans, tar du den?

läs mer
Gret Gobblin Geng ov Graty Graetness och Det Där Dyra

Gret Gobblin Geng ov Graty Graetness och Det Där Dyra

Vår värld innehåller goblins, trots alla människornas försök att åtgärda det. Året är 1992 och ett nytt museum ska invigas i London. Det kommer att ske med pompa och ståt och huvudattraktionen är verkligen dyrbar. Sådär skinande och glittrande som människor gillar....

läs mer
Haparanda-Narvik: i ockupanternas spår

Haparanda-Narvik: i ockupanternas spår

Krig rasar i Europa och ett annars lugnt Sverige har skakats av en oförklarlig händelse, ett tåg med soldater och materiel har försvunnit spårlöst. Några veckor har nu gått och allt fler börjar tro att det är utländska intressen som ligger bakom detta då inga spår alls har hittats. I ett slutgiltigt försök att lösa detta har en grupp militärpersonal och statliga undersökare skickats ut längs samma sträcka för att se om några som helst spår kan hittas. Resan bär från Haparanda in i de djupa norrländska skogarna, mot en händelse vars utgång skulle kunna ha en påverkan på krigets utgång.

läs mer

Anmälan

Till SävConline så har vi endast enskild anmälan. Om ni är ett lag som anmäler er så kom tillsammans på ett lagnamn innan anmälan öppnar och skriv sedan ert lagnamn i rutan efter att ni kryssat i att ni tillhör ett lag.

Här intill hittar du länkar till anmälan för deltagare, spelledare och scenarioförfattare. Du hittar mer information på respektive sida.

Betalning görs i samband med anmälan och detta år tar vi endast betalning via Swish eller banköverföring.

Konventshjälte

Vi behöver din hjälp! Visa oss dina superkrafter och låt oss slå ihop våra krafter för att skapa de bästa konventen människan någonsin skådat.

Som konventshjälte är du med och planerar och hjälper till under våra verksamheter med allt från brädspelskvällar till våra konvent. Vi behöver alltid hjältar på våra konvent. Utan hjältar, inget konvent.

SävCon är inget undantag, skriv upp dig idag genom att klicka på knappen här intill.

Arrangörer

Elias Viklund

Elias Viklund

Konventsgeneral

Simon Lundgren

Simon Lundgren

Konventsadministratör

Malin Berglund

Malin Berglund

Projektansvarig