Kosmiska riddarspelen
De intergalaktiska kosmiska riddarspelen sker bara vart femte år, och i år är det din hemplanet som står som värd för det spektakulära evenemanget! Är du en av de som älskar spelen med stor entusiasm, eller kommer du ansluta dig till motståndsrörelsen?

Det är dags för kämpar från alla solsystem i Tusenmilagalaxen att mötas! Veteraner ska försvara sina titlar och nykomlingar vill starta upp sin karriär. Riddarspelen är älskat och uppskattat av många, men vissa anser att det bara är ett jippo för de rika och välbärgade och att det styrs av mäktiga företagsjättar som sponsrar några få utvalda. I hundratals år hölls spelen på en specialbyggd arena som svävade ovanför en av galaxens mest centrala planeter, Olympus Prima. Men efter ett sabotage för över 50 år sedan, där arenan störtade till marken bara dagar innan invigningen, har spelen sedan dess arrangerats av olika värdplaneter.

I år är det Arkashas tur att stå som värd. En planet rik på resurser, men belägen i galaxens yttre kanter. Hit kommer det sällan så mycket folk som nu och lokalbefolkningen sätter hopp om kunder till sina verksamheter och längtar efter att se nya ansikten. Men framförallt är priset till vinnaren större än det någonsin har varit förr: kronprinsessans hand, att äkta i nöd och lust, och därmed få tillgång till Arkashas enorma resurstillgångar. Det ligger enormt intresse hos sponsorerna att just deras kämpe vinner, samtidigt som det finns ett hot om att ett sabotage kan komma att ske mot spelen ännu en gång.

Att ställa in är inte ett alternativ och du vill kämpa för din planet! Men på vilket sätt kommer du att göra det?

Kosmiska riddarspelen är en sci-fi queer rymdopera med inspiration från Hannah Templers ”Cosmoknights”

Thirsty Sword Lesbians är ett PbTA-spel för att berätta queera berättelser tillsammans med vänner. Systemet har mycket fokus på relationer och det känslomässiga rollspelet. Du behöver inte ha spelat Thirsty Sword Lesbians för att spela scenariot. Spelet och playbooks är på engelska, men vi spelar på svenska. På swordlesbians.com kan du läsa mer och ladda ner/läsa de playbooks som utgör karaktärsmallarna du kommer kunna välja från.

Författare

Jojjon Hamrén

System

Thirsty Sword Lesbians

Svårighetsgrad

Enkelt

Genre

Queer rymdopera

Kansli

Information

Hitta hit

Schema

Kostnad

Meny

Sova

Att göra

Rollspel

Aktiviteter

Tävlingar

Föreläsningar

Streaming

Anmälan

Deltagaranmälan

Scenarioinlämning

Spelledaranmälan

Bli konventshjälte

Kontakt

Konventstelefon

Konventsmejl

Möjliggörare